Wake-Up Call besökte Ungdomsting i Västerås

Ungdomsting för hållbar utveckling är en temadag för gymnasieelever i Västmanland. Tanken med dagen är att den ska ge eleverna kunskap och inspiration till att kickstarta sina egna projekt för miljön på sin skola eller på annat håll. Detta år, precis som förra året, var Wake-Up Call inbjudna, och man kan inte säga annat än att dagen blev superlyckad.

Arrangörer för Ungdomsting är Förbundet Agenda 21, Västerås stad, Länsstyrelsen i Västmanland och Landstinget Västmanland. I år gick evenemanget av stapeln den 17 november och över hundra gymnasieelever dök upp. Wake-Up Call var där med fyra representanter; Lorentz, Erik, Sven och Sissa. Under dagen genomförde två stycken peppande föreläsningar (Youth Climate Action) och fyra stycken workshops (Redesign the World) och fokuset var tydligt: eleverna skulle få alla möjliga verktyg att kickstarta just de miljöprojekt som de länge drömt om att genomföra. Dagen blev fantastisk, och det var sanslöst hur kreativa och duktiga eleverna var! Sissa leads workshop

Leave a Comment

* are Required fields