Heroes of Today

Magasinets framsida utmanar  till att ”vakna upp”

Magasinets framsida utmanar till att ”vakna upp”

Första upplagan av tidningen Heroes of Today slog ner tidigare i september i år. Det är en färgsprakande inspirationsbomb med ”84 sidor med människor som förändrar världen”, som det står på omslaget. Istället för ännu en tidning som tar upp aktuella problem inom miljö, klimat, samhälle och ekonomi, inriktar sig istället Heroes of Today på att visa de ljuskällor av människor världen över som gör något för att förändra situationen och skapa en bättre, mer rättvis och rolig värld.

När jag fick tidningen i min hand satte jag mig ner och sträckläste den. Lättlästa, informativa och roliga texter i varierande längd spänner över ett brett människospektrum med allt från samhällsentreprenörer och cyklande musikartister till inspiratörer och gerillaodlare. Sophy Elevall (chefredaktör) och Magnus Åkerlind (ansvarig utgivare) har verkligen lyckats med idén att skapa en inspirerande feel-good-tidning för unga, miljömedvetna människor inom alla intressesfärer! Det finns något för såväl idealisten, aktivisten, entreprenören och modelejonet, som för den som bara är lite nyfiken på vad som händer i världen.


För även om det inte är främst dagens yngre generation som ställt till det, så är det bara vi – och de som kommer efter oss – som kan göra det bättre. Det är otroligt viktigt att veta vilka problemen är, hur de kan komma att utvecklas och vad orsakerna är. Men idag känns det minst lika aktuellt att lyfta fram de individer som faktiskt gör något – litet eller stort, lokalt eller globalt – för att vi alla ska känna hopp och tro på att det är möjligt att få oss människor att leva i balans med varandra och med vårt enda hem. Lyfta fram att ingen ensam kan göra allt, men att alla kan göra något. Att vi tillsammans kan bryta de av våra förfäders mönster som visat sig vara så destruktiva och ohållbara, och bli vår tids – och vår framtids – hjältar.

Titta in på Heroes of Today’s inspirationsdatabas och köp sen ditt eget ex av tidningen!

Leave a Comment

* are Required fields