Sissa inspirerar framtida sociala entreprenörer

Förra torsdagen fick jag – genom mitt företag Take Action! och som Wake-Up Calls representant – chansen att genomföra en inspirations dag för en skolklass på JENSEN gymnasium Södra i Stockholm. Det blev en inspirerande dag, långt utöver det vanliga!

På torsdagsmorgonen när jag promenerade in på skolan blev jag varmt välkomnad av tre bekanta lärare. De berättade att temadagen skulle fungera som en ‘kick-off’ och inleda arbetet i kursen Socialt Entreprenörskap. Det var mer än jag förväntat mig och genast kände jag att den här dagen kommer att bli givande.

Jag inledde dagen med att kortfattat presentera skillnaden mellan socialt entreprenörskap, entreprenörskap och kreativitet.

Sociala entreprenörer är personer som har vågat gå från tanke till handlig, startat ett företag där de kombinerat sin passion med något som gör samhället bättre.

Därefter var tanken att eleverna skulle få ett helhetstänk. De fick se olika filmsnuttar från personer och företag från olika delar av världen som genom sina sociala företag har gjort världen och samhället en tjänst. Strax därefter fick eleverna lyssna på min egen historia om hur jag gått från att vara en uttråkad, negativ person till att bli en driftig ung entreprenör.

Efter lunch var det äntligen dags för det roligaste momentet, Redesign the World. Genom workshoppen fick eleverna utveckla sina egna innovativa idéer till konkreta projekt. Den här workshoppen räddade min dag totalt. Den gjorde att jag stolt kunde cykla hem och känna hur lätt världen var framför mig. Det var så imponerande att se hur ungdomarna på två och en halv timmar kunde utvecklas från att vara något negativa när jag läste upp de olika personlighetstyperna till att i slutet av dagen vara rustade med fem väldigt konkreta affärsplaner som de var redo att genomföra. Det var alltifrån att skapa en kampanj/tävling där stockholmare fick vara med och designa hållbara papperskorgar, närproducerade, ekologiska snabbmatsvagnar, till en före detta gymnasieelev som skulle verka som skolambassadör och dessutom fungera som en länk mellan unga och lärare.

En absolut lyckad och inspirerande dag!

  • Malin Lindskog

    September 10th, 2013

    Hoppas du får möjlighet att inspirera många fler unga genom denna Kick-off!

  • No trackbacks yet

Leave a Comment

* are Required fields