Workshop i Solna

(detta blogginlägg var först publicerat på Sophy & Magnus blogg)

Delar av Wake-Up Call Team Stockholm. Från vänster: Sophy Elevall, Lorentz Tovatt, Oleg Izyumenko, Adam Olsson, Hannah Aurell och Magnus Åkerlind.

Delar av Wake-Up Call Team Stockholm. Från vänster: Sophy Elevall, Lorentz Tovatt, Oleg Izyumenko, Adam Olsson, Hannah Aurell och Magnus Åkerlind.

Helgen spenderade jag ute i Solna med en två-dagars workshop tillsammans med Wake-Up Call. Wake-Up Call, som grundades av Sven Heijbel och Oleg Izyumenko, håller nämligen på och breddar sig mer och mer. De har redan en lokalgrupp med trainees nere i Skåne och nu har det precis bildats en grupp i Stockholm. Unga, engagerade, fantastiska människor som får träning i att själva komma ut i skolor och inspirera andra unga människor i hållbarhetsfrågan.

Vi fick ta del av det material som Wake-Up Call använder sig av när de är ute och föreläser. Och det var fantastiskt. Under en halvdag (eller heldag om de även visar filmen HOME) får eleverna ta del av dels lägesrapporten av tillståndet i världen, men även bli inspirerade genom att höra och se bilder och filmer från den här rörelsen som växer och breder ut sig över världen av engagerade människor som agerar. Material som både rörde mig till tårar och gjorde mig väldigt peppad. Och sist men inte minst får man vara med om workshopen “Redesign the World”, vilket går ut på att man först får ta reda på vilken sorts personlighetstyp man är (producent, administratör, integrator eller entreprenör) och sedan sätts man samman i grupper för att starta ett projekt steg för steg. Vi gjorde en snabbvariant av denna i söndags, för att få pröva på hur det var, och det var hur kul som helst. Och också att få upptäcka hur viktigt det är att människor är olika, för alla olikas kompetens behövs för att starta upp och driva ett projekt.

Det är verkligen ett vinnande koncept att göra detta med t.ex. gymnasieungdomar. Wake-Up Call har fått väldigt mycket positiv feedback tidigare på detta och fortsätter att få det. Flera av de ungdomar de mött har även börjat förverkliga projekten på riktigt som de “uppfann” under “Redesign the world”, vilket är väldigt häftigt.

Och som gottet på moset får alla som tar del av Wake-Up Calls workshops ett exemplar “Heroes of Today” med sig hem, för ytterligare inspiration.

De känns jätte roligt att ha ett tätare samarbete kring detta. Det är så skönt för oss att kunna erbjuda dessa föreläsningar till människor som beställer vårt material, så att de får något ännu mer konkret att landa i. Och jag kan också se att både jag och Magnus kommer kunna börja hålla dessa workshops inom ramen för Wake-Up Call. Och för Wake-Up Call i sig är det så himla bra att de kan använda sig av HOME i sina workshops och dela ut “Heroes of Today”, så att ungdomar får något med sig hem. Det är liksom bara win win win för alla! 🙂

Ser väldigt mycket fram emot en vår tillsammans med Wake-Up Call!

/Sophy, chefredaktör för “Heroes of Today”

Leave a Comment

* are Required fields