Äppelkaka med eldsjälstopping

Det var en regnig oktobereftermiddag då de tre musketörerna Sven, Valter och Maja begav sig till Österlen för att möta fäktmästaren Lotta Hedström. Beväpnande med en bunt frågor, entusiasm och Svens charmiga mössa, anlände vi till en nästan tom parkering nära en laxtrappa som vi senare vandrade runt. Lotta Hedström som är f. d. språkrör för Miljöpartiet, men samtidigt kan tilltalas med en rad andra epitet, hade svarat ja på en begäran om ett möte för att dela med sig av sitt kunnande, sin erfarenhet och sina insikter. Vi inledde med att Sven guidade oss runt den lokala laxtrappan och visade sin släkts sommarstuga medan han berättade “the story of Wake Up Call”.

Sven, Lotta, Maja

När det väl blivit uppenbart att sommarstugan bara var marginellt varmare på insidan än utsidan, bjöd Lotta med oss hem till sig. Väl där blev vi bjudna på en delikat äppel-knäckkaka med vaniljsås och Lottas livshistoria. Som nybliven trainee upplevde jag det som fantastiskt att informellt diskutera problem, möjligheter och lösningar kring miljöfrågor i stort och smått. Som Sven sa efteråt: När man lyssnar på någon som efter hela sitt liv kommit fram till insikter och man inser att man själv har dem, då känns det verkligen som om man är på rätt spår.

Leave a Comment

* are Required fields