En händelserik höst

Spykens engagerade elever arbetar hårt under Wake-Up Calls workshop 'Redesign the World'

Spykens engagerade elever arbetar hårt under Wake-Up Calls workshop ‘Redesign the World’

Hösten är här, vilket betyder lite mer kyla och mörkret varje dag, mer också ett nytt spännande skolår och nya roliga projekt med Wake-Up Call. Det händer saker nästan varje vecka. Vi började hösten med en rivstart då vi genomförde en Klimat Kick-Off på Stockholm Regions Internationella Skola i mitten av september, där även fantastiska Lorentz Tovatt medverkade. Några veckor senare besökte vi Lund, där vi körde samma koncept på FN-gymnasieskola Spyken. Både eleverna och deras lärarna tyckte att vår föreläsning var mycket inspirerande, vilket glädjade oss oerhört mycket. Nu i helgen medverkar vi på Miljötingen i Gävle där vi kommer att träffa gymnasieelever från olika skolor i Dalarna och Gävleborg och peppa dem inför kommande Global Climate March i slutet av november.

Vi lyckades nominera tre unga svenska delegater från gymnasieskolor i Stockholm och i Ängelholm till en stor europeisk konferens om klimatlösningar, som arrangerades i Paris av Europaparlamentet. Och snart kommer ännu större grupper svenska gymnasieelever att resa till COY11 i Paris – ett stödprojekt för skolor som Wake-Up Call har drivit i Sverige sedan i våras.

Det blir fler resor till gymnasieskolor i Sverige och till klimatkonferenser för ungdomar utomlands (så som Power Shift Ukraina i slutet av november, till exempel) under kommande två månaderna. Det är fantastiskt att se hur starkt klimatengagemanget växer i Sverige och i hela världen!

squad_sans_eyeOch redan nästa vecka, den 5:e november, tack vare ett mycket bra samarbete med Studiefrämjandet i Gästrikland och dess projekt Café Planet kommer en ny upplagan av vårt eget utbildningskoncept, ‘Wake-Up Squad’ av stapel i Gävle, där Wake-Up Call kommer att facilitera en aktivitetsserie med stadens ungdomar kring ämnen klimat, miljö, integration och hållbar utveckling. Det blir spännande, roligt och lärorikt!

Leave a Comment

* are Required fields