Aktionsplaner och inspiration inför klassresan till Warszawa

‘Redesign the World’ under eftermiddagen resulterade i nya idéer för att ta vidare i Malmö, på Nya Malmö Latin och i Warszawa

‘Redesign the World’ under eftermiddagen resulterade i nya idéer för att ta vidare i Malmö, på Nya Malmö Latin och i Warszawa

Den 17:e oktober höll Wake-Up Calls representanter Malin, Lovisa och Johline en inspirationsdag och “klimat-kick-off” för de sextio elever på Naturskyddsföreningens modellgymnasieskola Nya Malmö Latin som kommer att åka till Conference of Youth (aka Power Shift Central and Eastern Europe), som ska ske strax innan COP19 i Warszawa. Förmiddagen fylldes med inspiration och information medan eftermiddagen var ett tillfälle för aktion och att forma sina idéer för en bättre värld.

Dagens slut var för många en början på nya tankar, idéer och ny inspiration, när de Power-Teams som vi format presenterade sina idéer framför resten av grupperna. Projektidéerna som togs fram under dagen är alla genomförbara och flera av grupperna var ivriga att ta idéerna vidare i skolan. Vi på Wake-Up Call ser fram emot att vittna hur det tas emot av skolledning och hur det implementeras av skolan. Det var också kul att prata med engagerade lärare som var mån om att eleverna skulle kunna ta sina idéer och tankar vidare och faktiskt skapa någonting av det. En annan lyckad dag i Malmö!

Leave a Comment

* are Required fields