Och så var vi igång!

Äntligen blev det den 8 mars och det var dags att kicka igång den första dagen med Young Ideas for Europe 2011. Nu är dag 1 på Spyken i Lund redan över och dag 2 ska just börja. Jag, Maja, svängde inom skolan efter lunch igår för att ta lite bilder och kolla in hur det gick för eleverna. Det hände sig att jag kom precis i tid för de briljanta ungdomarnas brainstormingsession.

Efter att ha diskuterat i mindre grupper fick tjejerna och killarna en efter en gå fram till whiteboarden och sätta upp post it-lappar med kritik och saker de inte gillar med EU, såväl som idéer för en hållbar framtid. Jag tror att vi alla var glada över att se att i det senare fallet hade vi dubbelt så många post it-lappar. 🙂

När jag inte bländades av hur mycket eleverna kunde om EU och klimatet och hur insatta de var, lyckades jag ta några bilder. Håll till godo! Och kolla in resten av bilderna här, på vår Flickr-kanal.


Julia Runeson in action. © IFOK GmbH, 2011. Foto: Maja Cronert


Projektledare Oleg förklarar. © IFOK GmbH, 2011. Foto: Maja Cronert


Politik och miljö is the shit. © IFOK GmbH, 2011. Foto: Maja Cronert

Förhoppningsvis har vi alla fått en god natts sömn och är vakna nu, ivriga för denna andra dagen att börja. Idag kommer experter joina oss i klassrummet för att dela med sig av sin kunskap och ge eleverna feedback på  deras tankar så här långt. Det kommer bli en spännande dag!

Leave a Comment

* are Required fields